14.Kasım 2010 da olan kongre, çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 21. Kasım 2010 da yapıldı.

Tek liste halinde gidilen seçimlerde yeni yönetim kurulu belirlendi. Kongreye, DİAY-DER başkan ve yönetim kurulu, Liceliler Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ve 150’ye yakın dernek üyesinin katılımıyla gerçekleşen kongrede önemli önergeler gündeme geldi. Bu önergeler; Taziye yerinde yemeğin kaldırılması, yoksul ailelerin tespiti, başarılı yoksul çocukların eğitime katkı amacıyla fon oluşturularak desteklenmesi, vasıfsız gençler için kurs ve seminerler açılması, barış ve halkla ilişkiler komisyonu ve eğitim kültür spor komisyonu, Silvan tarihi ve coğrafyasının inceleme ve yardımlaşma komisyonlarının kurulması genel kurulda oy birliği ile kabul edildi.

Kongrede söz alan dernek üyeleri, Silvan’ın gelişmesi ve birçok konuda desteklenmesi için temenni ve öneriler dile getirildi. Bu konuda yönetim kuruluna yetki verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Derneğin yeni yönetim kurulu

1-Mehmet ÇELİKER