MEYHANE KAPISI
Silvan kalesinin batısındadır.Ali ağa konağı ile Sadık Bey kasrının arasındadır.

BOŞAT KAPISI
Kalenin Kuzeybatı köşesindedir.Sadık Beye ait kasrın giriş kapısı Boşat kapısına bakmaktadır.

AŞAĞI KAPI (DERİ JER)
Aşağı kapı olarakta bilinen kapı yerden yüksek olarak yapılmış olup bu kapıdan asma merdivenlerle kaleye giriş yapıldığı sanılmaktadır.Altıbulak (Kaniya Derge) çeşmesinin yanındadır.Yerden yüksek olduğu için yakın zamanlarda yapılan merdivenler sayesinde şehre giriş yapılabilmektedir.

KÜÇÜK KAPI
Eski adı bilinmeyen kapı Silvan Kalesinin Güney-batı köşesindedir.Eski Silvan Devlet Hastanesi yolu üzerindedir.Kaleden güneye doğru inilen yokuşun sağ tarafında bir insanın rahatlıkla geçebileceği şekilde yapılmıştır.Küçük bir kapı olup Diyarbakır kapının yan tarafındadır.

BURCU ŞAH KAPISI
Burca Şah Kapısı,Silvan Kalesinin Güneyinde olup Azizoğulları konağının yakınındadır.Şador Caddesinin açılmasından dolayı kısmen zarar görmüştür.

Silvan Farqin Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği